вторник, 15 юни 2010 г.

Внимавайте с колите “Втора употреба”

Много хора си купуват коли “втора ръка” от автокъщите. И улисани в проверки на двигател, ходова част, ламарини и т.н., някак си пропускат документите.
“Джамбазите” се възпозлват от това и Ви “подготвят” договор (абсолютно фалшив), който казва, че купувачът лично е отишъл до Италия, Германия или където … и си е купил колата директно от собственика.
Ако колата е горе-долу читава, купувачът, щастлив от новата придобивка, не се замисля много-много и по този начин пропуска няколко сериозни момента:
1. По този начин продавачът си взема парите чисти и без данъци.
2. Ако случайно се окаже, че колата е крадена, новият собственик няма да има никакъв документ, който да доказва кой реялно му я е продал.
По този начин новият собственик, като нищо може да се окаже “клиент” на прокуратурата и без да има никаква вина да бъде осъден.

Ето защо, настойчиво препоръчвам на всеки желаеш да се сдобие с нова кола “втора ръка” да бъде внимателен и с документите. В такъв момент инвестицията, която ще направите, плащайки на адвокат за косултацията може да Ви спести страшно много проблеми.

Няма коментари: