неделя, 8 август 2010 г.

windows 8

В последно време Майкрософт пуска малко информация за новия си продукт, който е в разработка и не споменават никакви конкретни срокове, но въпреки това има още, което ще е интересно да знаете.

За разлика от Windows 7 в неговия наследник няма да е нужна парола за влизане в операционната система. Майкрософт разчитат на това, че до 2012 всеки компютър ще има камера, която ще снима човешкото лице и влизането в операционната система ще става чрез разпознаване на лице.

Акаунтите на потребителите ще използват Cloud технология

За всички нас това ще е нещо ново. Но какво означава това всъщност!? Това ще позволи всеки да използва данните от своя акаунт /файлове, настройки и т.н./ на различни компютри. Информацията ще се пази в сървъри и ще бъде достъпна навсякъде. Как обаче мислят от майкрософт да осъществят това е все още загадка.

Енергийна ефективност на високо ниво

С Windows 8 машините ще спестяват много енергия. За целта управлението на захранването ще бъде съвсем иновативно. Според работата ни операционната система ще избира какво ни е нужно и какво не. Всичко, което не използваме в момента на работата ни ще бъде спирано или в т.н. „sleeping mode“.
PCI-приложенията ще бъдат изключени напълно, това от Майкрософт го назовават с името D3cold.
Друга подобрение, което ще пести енергия е времето за преминаване в различни режими както и самото стартиране и спиране на компютъра. Ще има и нов режим наречен „Logoff + Hibernate“.
За мобилните машини ще има и нова алармираща система, която ще бъде в действие, когато те не са включени към електрическата мрежа.

Без загуба на данни при преинсталация

За целта ще бъде създаден App Store, откъдето потребителите ще свалят повечето приложения и при преинсталация ще бъде проверявано кои апликации са били инсталирани и те ще бъдет инсталирани автоматично отново. Функции като настройки на браузъри, подредба на икони и т.н. ще бъдат също така запазване, което много ще улесни потребителите

Няма коментари: