понеделник, 12 юли 2010 г.

Най-абсурдните закони в Англия

Ако ви предстои пътуване към Англия, трябва да наизустите няколко правила, които ако не спазвате, може да бъдете глобени от местните власти.

Така например, според решението на полицията от 1839 из улиците на градовете на Острова не можете да излезете със строителни материали и инструменти. Параграф 54 от този правилник забранява преноса на дървени строителни продукти. Категорично е забранено да се носят каски, тръби, брадви, триони и други подобни.
Изключение се прави само за товарене и разтоварване на специални колички със строителни материали или за пресичането им на тротоара.
Според друг закон всеки, който се опитва да пусне хвърчило или дракон във въздуха, и по този начин възпрепятства преминаването на жувищите или техните гости, е заплашен с глоба от 500 паунда.
Според закона от 1906 г. всяко лице, което се яви на вечеря или маскарад, облечено като моряк, рискува да попадне в съда. Грози го месец затвор и също 500 паунда глоба.
Според закона от 1824 година този, чийто джобни пари са свършили и се опитва да изпроси от непознат да му услужи с пари, ще бъдат наказани. По принцип просията през 19 век се е наказвала много тежко. Просяците са застрашени не само от глоба или от затвор, но също така публично да бъдат обявени за "непоправими крадци", пише в. "Дейли Телеграф".

Няма коментари: