понеделник, 19 юли 2010 г.

eBay замисля да продаде скъпата си придобивка Skype

Интернет компанията все още не може да интегрира успешно VoIP услугата в своя онлайн аукцион и платежната система PayPal, признава изпълнителният директор Джон Донахо


Американската интернет компания eBay обмисля да продаде своята услуга за разговори през интернет Skype към края на тази година. eBay все още не може да интегрира успешно своята скъпа придобивка в онлайн аукциона и платежната система PayPal.
За намеренията на eBay става ясно от интервю на изпълнителния директор на компанията Джон Донахо във Файненшъл Таймс.

“Ако взаимодействието на Skype с другите ни услуги е стабилно и изгодно, ще го оставим, ако не – ще разгледаме възможността за продажба”, заявява Донахо.

eBay придоби Skype през 2005 година за 2,6 милиарда долара. Целта на компанията беше да използва VoIP услугата така, че да улесни продажбите на стоки през своя онлайн аукцион. Миналата година обаче от еBay признаха, че покупката на Skype не е оправдала очакванията и, че цената на сделката е била твърде завишена.
В момента Skype има 309 милиона регистрирани потребители – повече, отколкото са в аукциона eBay. Недобрите финансови резултати обаче принудиха един от основателите на Skype и неин изпълнителен директор да напусне компанията през есента на миналата година.

Няма коментари: